Home Noutăţi Workshop – Acoperiş reciprocal şi acoperiş verde

Workshop – Acoperiş reciprocal şi acoperiş verde

3 min de citit
0
472
Workshop - Acoperiş reciprocal şi acoperiş verde

În aceste zile însorite de toamnă lângă Cristurul Secuiesc, în localitatea Porumbenii Mari se organizează un eveniment interesant, la care cei care doresc pot veni pentru şapte zile să înveţe cum se realizează un acoperiş reciprocal şi un acoperiş verde ecologic, dar şi multe altele.

Acoperişul reciprocal (autoportant) are avantajul mare de a fi foarte ieftin, materialul de bază este unul brut care nu are nevoie de prefabricare ca la o grindă dreptunghiulară, pentru care nu există nici cheltuieri mari de transport. Se montează foarte rapid, fără shele sau stâlpi de sprijin. Datorită spaţiului gol din mijloc se poate monta un luminator, având astfel vizibilitate spre cer şi beneficiile luminei naturale.

Un acoperiş reciprocal distribuie greutatea în mod egal pe pereţii portanţi, toată greutatea este exercitaă vertical, şi nu lateral împingând pereţii spre exterior. Este soluţia optimă pentru cei care aleg case cu forme organice, case rotunde.

Acoperişul verde având avantajele:

  • izolare fonică excelentă!
  • elimină radiaţiile electromagnetice!
  • reduce particulele de praf, poluarea!
  • reducerea consumului de energie
  • termoizolaţie excelentă pe perioada verii (pentru a avea termoizolaţie si iarna este nevoie de material termoizolator suplimentar) şi protecţie împotriva vântului!

Participanţii vor putea lua parte efectiv la construcţia unui acoperiş reciprocal şi parcurgând pașii de realizare a unui acoperiş verde (pregătirea şi realizarea fundaţiei stâlpilor de susţinere a acoperişului, montarea capriorilor, hidroizolarea acoperişului şi finisarea acoperişului verde).

Prezentatori:

  • Domnul Németh János – specialist în domeniul construcţiilor şi renovărilor cu materiale naturale
  • Domnul Kolcsár Zoltán – specialist în domeniul acoperişurilor şi teraselor verzi
Mai multe din  Noutăţi