Home Vegetație Vegetație intensivă – Arbori

Vegetație intensivă – Arbori

6 min de citit
0
2,463

În cazul acoperișurilor verzi intensive vegetația este similară cu cea a unei grădini de la nivelul solului, structura constructivă a amenajării permițând acest lucru.

Fie că vorbim de acoperiș verde intensiv tip grădină sau tip peisaj, grosimea substratului folosit asigură condiții de trai optime unei vegetații diverse, cele mai importante criterii în alegerea acestora fiind clima și microclima amplasamentului, precum și rata lor de creștere anuală. Se recomandă plante perene sau anuale, arbuști, în special specii autohtone sau care s-au aclimatizat zonei respective. La plantele lemnoase, conifere sau foioase se urmăresc câteva caracteristici generale: subarbuşti sau arbuşti, cu înălţimea maximă 1,5-2 m; cu tulpini târâtoare sau erecte; adaptaţi la uscăciune (specii xerofile, xero-mezofile), relativ rezistenţi la ger.

Copacii utilizați pot să ajungă la înălțimi de până la 5-6 m, dar trebuie sa fie ancorați corespunzător astfel ca centrul lor de greutate să fie cât mai jos plasat, și să nu existe riscul dislocării lor de către un vânt puternic (există dispozitive speciale de ancorare – vezi secțiune elementele acoperisului verde, ajutor de proiectare). O listă exhaustivă a plantelor ce pot fi utilizate la construcția unui acoperiș verde intensiv, grădină sau peisaj, este imposibil de realizat, fiind vorba de fapt de un proiect de amenajare peisagistică, care ținând cont de posibilitățile tehnice, materiale, financiare și opțiunile utilizatorului final va include plantele ce vor fi defini aspectul final.

Plante lemnoase – Arbori:
Acer campestre
Acer ginnala
Albizia julibrissin
Betula pendula
Cladrastis lutea
Fraxinus ornus
Koelreuteria paniculata
Laburnum anagyroides
Malus niedzwetzkyana
Morus alba Pendula’
Pinus nigra
Pinus sylvestris
Prunus cerasifera
Sorbus aucuparia
Taxus baccata
Thuja orientalis

În cazul acoperișurilor verzi intensive vegetația este similară cu cea a unei grădini de la nivelul solului, structura constructivă a amenajării permițând acest lucru.

Fie că vorbim de acoperiș verde intensiv tip grădină sau tip peisaj, grosimea substratului folosit asigură condiții de trai optime unei vegetații diverse, cele mai importante criterii în alegerea acestora fiind clima și microclima amplasamentului, precum și rata lor de creștere anuală.

Se recomandă plante perene sau anuale, arbuști, arbori, în special specii autohtone sau care s-au aclimatizat zonei respective. Cu o bogată experiență în amenajări peisagistice și construcția de acoperișuri verzi, vă stăm la dispoziție pentru alegerea tipului de vegetație al acoperișului verde, extensiv sau intensiv. Selectarea plantelor ce vor alcătui compoziția verde al acoperișului, a grădinii terase sau al pereților vii, se face cu concursul personalului horticultor și ingineri peisagiști calificați și cu experiență în construcțiile verzi de orice tip. Plantele recomandate de noi vor fi potrivite condițiilor climatice ale amplasamentului. Întreținerea ulterioară în garanție sau cu contract de întreținere a acoperișului verde se realizează cu promptitudine și profesionalism maxim, scopul de a avea un spațiu verde estetic, sănătos și viguros fiind un scop comun.

Acoperișul Dumneavoastră ecologic poate fi extensiv, plantat cu sedum sau ferigi, intensiv cu ierburi, plante perene, arbuști chiar copaci și gazon de cea mai bună calitate. Plantarea se poate face cu plapume de vegetație, rulouri de sedum sau rulouri de gazon, se poate însămânța cu lăstari sau semințe de iarbă, amestecuri de semințe, ori se pot monta tăvi cu plante cu vegetația maturizată pentru rezultate imediate.

Mai multe din  Vegetație