Home Peisagistică Iazuri de înot

Iazuri de înot

6 min de citit
2
5,660
Iazuri de înot

Lacurile de înot sunt lacuri construite în natură care au o zonă asemănătoare piscinelor (cu deck, scări, trepte, pereți drepți realizați din materiale naturale) și o zonă ornamentală, cu multă vegetație și pietriș care asigură o purificare corespunzătoare a apei ajutat de filtre biologice.

Iazurile de înot au mai multe beneficii, vă oferă mai mult decât satisfacții vizuale. În cursul verii puteți înota într-o apă cristalină, în mijlocul naturii, iar în timpul iernii, dacă vremea vă permite vă puteți da cu patinele.

În multe cazuri avem o parte special amenajată, miezul zonei pentru înot, separată prin perete (lemn, perete de piatră zidit în sistem uscat – deși aici e impropriu spus 🙂 – fără mortar) de zona de vegetație care filtrează apa în mod natural. Astfel plantele de lac, margine de lac, cele plutitoare vor fi separate, nu vor intra direct în bazin si nici nisipul, solul special pus în iazuri nu va colmata bazinul, doar apa curată, de la suprafată va trece si va regenera apa din zona de înot.

Zona de vegetație va cuprinde plante de cultură acvatică, atent selecționate, o gamă cât mai largă de specii corespunzătoare care să ofere atât proprietățile de filtrare biologică al apei din bazin cât și o priveliște plăcută, transformând azotiții, azotații din apă în masă vegetală curățând astfel permanent apa.

La costurile unui iaz de înot trebuie luate în considerare mai mulți factori, cum ar fi mărimea iazului – care este un factor hotărâtor, cheltuielile de excavare, forma și tipul bazinului, zona verde și acvatică din jur, accesorii alese cum ar fi filtre speciale, etc. Dar în multe cazuri costul total ale unui iaz de înot este net inferior unei piscine construite din beton, liner special + dozatoare de clor, skimmere, filtre etc.

Întreținerea unui iaz natural în general nu necesită lucrări specializate, putând fi executate de către oricine, și deobicei este considerată o activitate de relaxare activă.

Vă stăm la dispoziție în proiectarea și realizarea de iazuri de înot cu o zonă asemănătoare piscinelor din materiale naturale și cu o zonă ornamentală, cu multă vegetație și pietriș care asigură purificarea naturală a apei ajutat de filtre biologice. Iazurile de înot au mai multe beneficii, în afară de faptul că oferă o priveliște plăcută de natură, zona de vegetație – constând din plante atent selecționate, gamă largă de specii – va filtra apa în mod natural, fără adăugare de clor; cât și activitățile și costurile de întreținere fiind mai avantajoase în comparație cu piscinele de înot obișnuite.

Vă oferim soluții de sistem de amenajări spații verzi adaptate în mod constructiv și flexibil specificului proiectului Dumneavoastră.
Amenajările de spații verzi realizate de firma noastră vă vor ajuta să beneficiați de avantajele prezentate mai sus, având cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare.
Indiferent dacă doriți un proiect peisagistic incluzând un acoperiș verde intensiv sau unul extensiv, de tip peisaj sau de tip grădină, sau dacă structura de rezistență a acoperișului actual vă obligă la asumarea unor concesii care impun realizarea unui acoperiș cu vegetație ultraușoară sau ușoară, dacă vă doriți o grădină verticală amplasată pe pereții interiori sau exteriori pentru un aspect spectaculos, sau doar pentru o izolare fonică accentuată, sau ca funcția ecologică al acoperișului verde să fie completată de montarea de panouri solare, vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.

Mai multe din  Peisagistică