Home Elementele acoperișului verde Accesorii – Profile de delimitare

Accesorii – Profile de delimitare

5 min de citit
0
4,465

Grătar metalic – gură scurgere

Un element important în sistemul de drenaj al acoperișului verde constituie gura de scurgere racordată la sistemul de scurgere al clădirii. Avînd înălțime reglabilă se adaptează la înălțimea constructivă a straturilor componente ale grădinii pe acoperiș, în special la grosimea substratului, în așa fel încât grătarul să fie în plan cu stratul vegetal. Exemplu gură scurgere acoperiș terasă:

Bauder Gullyaufsatz GA 250/GA 400 – grătar metalic
Gullyaufsatz GA 250 GA 400
Material oţel zincat
Dimensiuni 250 x 250 mm 400 x 400 mm
Reglare înălţime 80 – 110 mm
Greutate 3,5 kg 4,0 kg
Capac grătar
Număr articol 7434 0030 7434 0040

Element de delimitare

Întreruperile în zonele înverzite ale acoperișului grădină sau terasă sunt protejate de elemente specifice construcțiilor de acest tip, ele fiind elemente de delimitare. Ele se montează la marginile structurii acoperișului verde în special în zonele delimitate de pietriș. Aceste zone sunt fâşii perimetrale continui de minimum 50 cm lăţime, între zona de vegetaţie şi orice accident în câmpul sau marginea învelitorii (atic, balustrade, luminatoare, străpungeri, pereţi, etc), executate din produse/materiale clasa BROOF, (pietriş cu o grosime de cel puţin 50 mm sau masa > 80 kg/mp, cu granulometria maximă a agregatului 32 mm, minimă 4 mm; dale minerale cu grosimea de cel puţin 40 mm). Exemplu element delimitare:

Bauder Kiesfangleiste AL 80 – element delimitare pietriş
Material aluminiu 1,5 mm
Înălţime 80 mm
Lăţime 100 mm
Lungime 2500 mm
Număr articol 7488 0000

Element de delimitare

Bauder Kiesfangleiste AL 100/80 – element delimitare pietriş
Material aluminiu 1,5 mm
Înălţime 100/80 mm, utilizabil pe ambele laturi
Lungime 2500 mm
Număr articol 7488 0100

Încă din faza de proiectare a oricărei construcții ecologice realizat pe terase sau acoperișuri, vă putem asigura tot sprijinul nostru pentru alegerea sistemelor adecvate investiției, în raport cu bugetul și posibilitățile constructive.

Întreruperile în zonele înverzite ale acoperișului grădină sau terasă sunt protejate de elemente de delimitare. Ele se montează la marginile structurii acoperișului verde în special în zonele delimitate de pietriș.

Producătorii ale căror materiale se vor folosi la amenajarea acoperișului verde sunt recunoscute pe plan internațional, dar și local, iar echipa noastră, având deja proiecte comune finalizate, cu rezultate atât fiabile cât și spectaculoase vă poate realiza montarea și întreținerea tuturor acestor componente. Prin noi, calitatea elementelor constructive din cadrul amenajării acoperișurilor ecologice este dublată de profesionalismul factorului uman, calificat și nu în ultimul rând, experimentat în utilizarea și întreținerea tuturor componentelor utilizate la construcție.

Aceasta poate fi hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau un centru comercial cu parcare si acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii. Competența echipei vă asigură ca toate produsele utilizate în cadrul proiectului să fie compatibile și ca rezultatul să fie un tot unitar. Straturile de protecție, straturile de filtrare, drenajul acoperișului verde, sunt componentele unui sistem împreună cu cutii de control, elemente de delimitare, rigole de evacuare, guri de scurgere și alte produse necesare.

Mai multe din  Elementele acoperișului verde