Home Elementele acoperișului verde Hidroizolație cauciuc EPDM Firestone, rezistentă la penetrarea rădăcinilor

Hidroizolație cauciuc EPDM Firestone, rezistentă la penetrarea rădăcinilor

12 min de citit
0
2,439

Hidroizolație cauciuc EPDM Firestone, rezistentă la penetrarea rădăcinilor

La construcția acoperișurilor verzi se utilizează hidroizolația rezistentă la penetrarea rădăcinilor, care este o membrană termosudabilă, cu protecție integrată la străpungerea rădăcinilor, conform normativelor FLL, cu proprietăți de calitete superioară. În colaborare cu Firestone, lider mondial în producția membranelor de cauciuc EPDM folosite la hidroizolarea acoperișurilor plate, tip terasă, compania noastra execută lucrări de hidroizolare rezidențiale și comerciale.

Încă din faza de proiectare a oricărei construcții ecologice realizate pe terase sau acoperișuri, vă putem asigura tot sprijinul nostru pentru alegerea sistemelor adecvate investiției, în raport cu bugetul și posibilitățile constructive.

Membrane Firestone, istoric, descriere

Tradiţia și succesul Firestone pornește în industria construcţiilor prin divizia Firestone Building Products, producător de membrane din cauciuc EPDM de înaltă calitate pentru hidroizolarea acoperișurilor plate, tip terasă. Firestone Building Products și-a făcut intrarea pe piața hidroizolațiilor prin deschiderea unei uzine de producţie a membranei hidroizolatoare EPDM în Prescott, SUA. Până în prezent, compania a produs și a instalat peste 1.500.000.000 m2 de sisteme de hidroizolație Firestone RubberGard™ EPDM. Sistemul este unul monostrat, bazat pe componenta principală, RubberGard, o membrană monostrat de cauciuc sintetic, compusă din etilen-propilen-dien, terpolimer (EPDM) amestecat cu negru de fum, uleiuri, agenți de vulcanizare și alți adjuvanți.

Acoperiș verde în sistemul EPDM Firestone

Membrana din cauciuc RubberGard EPDM pentru hidroizolarea acoperișurilor tip terasă a trecut cu succes încercarea FLL de rezistenţă la străpungerea rădăcinilor în acoperişuri verzi. Această membrană este ideală utilizării ca baza sistemelor de acoperiș verde extensiv sau intensiv. Folosind geotextil de filtrare și protectie mecanică la baza stratificației se asigură o soluție durabilă pentru orice tip de învelitoare. În cazul unei hidroizolații EPDM balastat, sistemul de acoperiș înierbat înlocuiește alte materiale folosite ca balast, la costuri ușor mai ridicate dar cu toate avantajele unei terase verzi.

Avantajele hidroizolațiilor cu EPDM

Instalare rapidă, simplă și sigură
Fiind livrate în fâșii cu lățimi de la 3,05 m până la 15,25 m și lungimi de max 61 m, cu membranele Firestone se lucrează ușor, numărul îmbinărilor fiind reduse, astfel se reduce timpul de montare și posibilitățile de instalare defectuoasă. Nu se utilizează surse de caldură, aer cald sau flacăra deschisă, riscul de incendiu pe durata execuției fiind eliminat.

Flexibil și elastic
Poate fi instalat practic pe orice tip de acoperiș. Se întinde cu ușurință, prin elasticitatea de 300% urmează geometria învelitorii, luând rapid forma oricărei suprafețe neregulate și conferă rezistență la mișcările clădirii și a fluctuațiilor de temperatură.

Durabilitate
Pe lângă garanțiile oferite de producător este relevant că primele hidroizolații cu EPDM Firestone au fost montate în urmă cu 40 de ani și funcționează și astăzi, fără intervenții sau reparații majore. Deoarece membrana nu conţine substanţe plastifiante sau ignifuge, caracteristicile sale rămân stabile și nemodificate de-a lungul timpului, având rezistență sporită la ozon și radiațiile UV, reprezentând astfel o soluţie durabilă.

Costuri reduse pe termen lung
EPDM Firestone RubberGard nu necesită întreținere. Chiar și după o perioadă îndelungată de expunere la intemperii, în cazul unor intervenții mecanice, membrana poate fi reparată în mod simplu, cu unelte de uz casnic, având la dispoziție materiale asigurate de Firestone.

Sustenabilitate
EPDM Firestone RubberGard este un material inert chimic, cu impact de mediu redus pe durata fabricaţiei, instalării și utilizării. Membrana nu emite substanţe toxice, permiţând colectarea şi utilizarea apelor pluviale. În plus, RubberGard EPDM poate fi reciclat și reutilizat la producerea de pavele şi asfalt de uz rutier.

Sisteme de acoperișuri EPDM Firestone

Membranele EPDM pentru acoperișuri trebuie să fie compatibile cu alte materiale componente din stratificația învelitorii, integrându-se într-un sistem complet de impermeabilizare, care să funcționeze în condiții climaterice extreme.

Prin prisma acestor condiții se poate opta între mai multe sisteme de acoperișuri:

Sistemul cu lest/balastat
Sistemul Firestone cu lest utilizează membrane RubberGard EPDM așezate liber pe un suport adecvat. Fâșiile de membrane adiacente sunt suprapuse pe o lățime de cel puţin 100 mm și lipite cu bandă autoadezivă Firestone QuickSeamTM Splice Tape. Zonele periferice ale acoperișului și orificiile sunt etanșate în conformitate cu specificațiile Firestone. După îmbinare, membrana este fixată cu pietriș de râu, pietre plate de pavaj cu o greutate minimă de 50 kg/m2 sau sisteme de acoperiș verde.

Sistemul Firestone cu aderenţă totală (FAS)
Sistemul cu aderenţă totală poate fi utilizat la orice acoperiş cu termoizolația compatibălă cu adezivii de de contact Firestone. Pe aceste structuri termoizolația va trebui fixată cu un sistem de prindere adecvat, pentru a asigura o rezistență ridicată la smulgere.

Sisteme Firestone cu fixare mecanică
Sistemele Firestone cu fixare mecanică reprezintă o metodă de instalare cu costuri reduse pentru acoperişurile cu o structură a termoizolației care asigură o rezistenţă suficientă la smulgere a sistemului de fixare și o pantă a cărei înclinaţie nu depăşeşte raportul 1:3. Se fixează în șuruburi direct pe acoperișurile clădirilor sau pe terasele acestora. Firestone oferă trei opţiuni de fixare mecanică a membranelor EPDM RubberGard: sistemele RMA, MAS și BIS sau combinațiile acestora. În zonele periferice membranele pot fi fixate pe sistemul de termoizolație prin metoda aderenţei totale.

Oferim lucrări de hidroizolare cu sistem EPDM Firestone, lider mondial din segmentul de piață. Serviciul este accesibil în principal clienților rezidențiali, la pachet cu instalarea unui acoperiș/terasă verde, dar se pot realiza și lucrări de sine stătătoare, hidroizolații retrofit, reparații hidroizolații existente, etc.

Producătorii ai căror materiale se vor folosi la amenajarea acoperișului verde sunt recunoscuți pe plan internațional și local, iar echipa noastră, având deja proiecte comune finalizate cu rezultate atât fiabile cât și spectaculoase, poate realiza montarea și întreținerea tuturor acestor componente. Prin noi, calitatea elementelor constructive din cadrul amenajării acoperișurilor ecologice este dublată de profesionalismul factorului uman, calificat și experimentat în utilizarea și întreținerea tuturor componentelor utilizate la construcție.

Aceasta poate fi hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau clădire de birouri cu terasă verde intensivă, având locuri de recreere, odihnă, sau un centru comercial cu parcare și acoperiș verde intensiv tip peisaj. Competența echipei vă asigură că toate produsele utilizate în cadrul proiectului sunt compatibile și că rezultatul va alcătui un tot unitar.

Garanția într-o singură mână: hidroizolația și acoperișul verde împreună asigură protecția împotriva infiltrațiilor pe termen de minim 30-40 de ani.
Mai multe din  Elementele acoperișului verde