Home Elementele acoperișului verde Straturi de filtrare, de separație și egalizare

Straturi de filtrare, de separație și egalizare

6 min de citit
0
2,064

Strat de filtrare – Voal de filtrare

Este un strat component al acoperișului verde care împiedică transportarea componentelor substratului în adâncimea structurii de protecţie, contribuind și la protejarea hidroizolaţiei împotriva eventualelor degradări chimice (rezultate din transportul materialelor organice şi minerale din stratul vegetal şi substrat).

Stratul filtrant trebuie să respecte câteva cerințe:

  • să nu degradeze mediul
  • să nu fie degradat de mediul înconjurător
  • să fie compatibil cu plantele (să nu producă fito-toxicitate)
  • să fie rezistent la intemperii
  • să poată fi traversate de rădăcinile plantelor
  • să aibă rezistenţă împotriva microorganismelor
  • să aibă rezistenţă la agenţi chimici

În acest scop se utilizează un voal din fibre de polietilenă, gros de 1-2 mm, ce formează un strat de filtrare care împiedică colmatarea, umplerea stratului de drenaj al grădinii terasă sau al acoperișului viu cu particule fine din substrat și stratul de vegetație, având orificii cu mărimi cuprinse între 0,06 mm şi 0,2 mm (considerând că 90% din substrat este reţinut de filtru şi doar 10% poate traversa filtrul).

Voalul se va întinde – rula, având în vedere forma de livrare – peste stratul de drenaj, de regulă plăci de drenaj, urmărind ca toată suprafața acestuia să fie acoperită. Se fixează direct cu substratul vegetal turnat deasupra.

Bauder Filtervlies FV 125
Material poliester/polipropilenă
Grosime 1,0 mm
Greutate 125 g/m²
Dimensiuni 2,0 x 100 m 1,0 x 100 m
Formă de livrare rolă 200 m² rolă 100 m²
Număr articol 7423 0200 7423 0100
Descarcă fișa de produs

Strat de separaţie – Folie polietilenă

Stratul de separaţie se întinde peste hidroizolația acoperișului, mărind eficacitatea acesteia. Se utilizează o folie de polietilenă, compatibilă cu bitumul.

Bauder Trennfolie PE 02
Material folie de polietilenă din granule reciclate compatibilă cu bitumul şi polistirenul
Grosime ca. 0,2 mm
Greutate ca. 190 g/m²
Dimensiuni 4 x 50 m (pliat la 1 m lăţime)
Formă de livrare rolă 200 m²
Număr articol 7444 0000

Încă din faza de proiectare a oricărei construcții ecologice realizat pe terase sau acoperișuri, vă putem asigura tot sprijinul nostru pentru alegerea sistemelor adecvate investiției, în raport cu bugetul și posibilitățile constructive.

Stratul de filtrare este un strat component al acoperișului verde care împiedică transportarea componentelor substratului în adâncimea structurii de protecţie, contribuind și la protejarea hidroizolaţiei împotriva eventualelor degradări chimice. Stratul de separație se întinde peste hidroizolația acoperișului, mărind eficacitatea acesteia. Se utilizează o folie de polietilenă, compatibilă cu bitumul.

Producătorii ai căror materiale se vor folosi la amenajarea acoperișului verde sunt recunoscute pe plan internațional, dar și local, iar echipa noastră, având deja proiecte comune finalizate, cu rezultate atât fiabile cât și spectaculoase vă poate realiza montarea și întreținerea tuturor acestor componente. Prin noi, calitatea elementelor constructive din cadrul amenajării acoperișurilor ecologice este dublată de profesionalismul factorului uman, calificat și nu în ultimul rând, experimentat în utilizarea și întreținerea tuturor componentelor utilizate la construcție.

Aceasta poate fi hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau un centru comercial cu parcare si acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii. Competența echipei vă asigură ca toate produsele utilizate în cadrul proiectului să fie compatibile și ca rezultatul să fie un tot unitar.

Mai multe din  Elementele acoperișului verde