Home Vegetație Vegetație semiextensivă – Biodivers

Vegetație semiextensivă – Biodivers

19 min de citit
0
4,429

Vegetația semiextensivă biodivers se realizează în cele mai multe cazuri prin însămânțare.

Semințele plantelor prezentate mai jos pot fi incluse în amestecul de semințe pentru acoperișul biodivers asigurând o mare diversitate de flori și plante fiabile.

Acest tip de vegetație se poate realiza și prin întinderea de rulouri de vegetație asigurând o înverzire instantaneu, la care ulterior, ca și plante adiționale, se pot planta semințe ale plantelor din lista de mai jos.

Cea mai eficientă metodă fiind totuși însămânțarea suprafeței totale, pentru a asigura o biodiversitate mult mai mare a plantelor, cu aspect mult mai variat în textură și culoare, decât în cazul rulourilor, astfel vom obține o comunitate de plante rezistentă și fiabilă.

Amestecul de semințe Bauder KS Plus este compus predominant din plante erbacee, perene și anuale, plante medicinale, specii care să ofere un amestec colorat de flori, care înfloresc în diferite perioade ale anului și care este destinat să asigure un grad mare de biodiversitate în amestec.

Specii de semințe incluse în amestecul Bauder KS Plus:
Plante cu care se pot completa:

Cu o bogată experiență în amenajări peisagistice și construcția de acoperișuri verzi, vă stăm la dispoziție pentru alegerea tipului de vegetație al acoperișului verde, extensiv, semiextensiv sau intensiv.

Diferitele specii de sedum, ierburi sălbatice sunt ideale pentru rolul de vegetație pe un acoperiș verde extensiv, biodivers, dar pot fi și combinate cu mai multe tipuri de plante cu flori pentru a ajunge la rezultate într-adevăr spectaculoase cu rol decorativ peisagistic.

Selectarea plantelor ce vor alcătui compoziția verde al acoperișului, a grădinii terase sau al pereților vii, se face cu concursul personalului horticultor și ingineri peisagiști calificați și cu experiență în construcțiile verzi de orice tip.

Plantele recomandate de noi vor fi potrivite condițiilor climatice ale amplasamentului, fie vorba de specii autohtone sau importate dar care s- au dovedit a fi viabile în clima și microclima respectivă. Întreținerea ulterioară în garanție sau cu contract de întreținere a acoperișului verde se realizează cu promptitudine și profesionalism maxim, scopul de a avea un spațiu verde estetic, sănătos și viguros fiind un scop comun. Acoperișul Dumneavoastră ecologic poate fi extensiv, plantat cu sedum sau ferigi, intensiv cu ierburi, plante perene, arbuști chiar copaci și gazon de cea mai bună calitate. Plantarea se poate face cu plapume de vegetație, rulouri de sedum sau rulouri de gazon, se poate însămânța cu lăstari sau semințe de iarbă, amestecuri de semințe, ori se pot monta tăvi cu plante cu vegetația maturizată pentru rezultate imediate.

Mai multe din  Vegetație