Home Elementele acoperișului verde Înverzire – Amestec de sămânţă

Înverzire – Amestec de sămânţă

9 min de citit
0
1,362

Amestec de sămânţă

Bauder Samenmischung KS plus – amestecul de sămânţă se poate aplica aproape în tot timpul anului precum un amestec testat folosit la înverzirea extensivă. Mai mult de 30 tipuri de ierburi testate, completate cu specii de sedum, au grijă pentru un amestec echilibrat pe acoperiş. Adezivul şi nutrienţii organici reduc riscul de desprindere şi susţin dezvoltarea vegetaţiei în faza iniţială. În plus, ciupercile micoriziene îmbunătăţesc captarea apei şi a nutrienţilor pentru plante şi le măresc rezistenţa la secetă.

Imaginea vegetaţiei
Punctul esenţial al amestecului de sămânţă sunt ierburile. Diferitele mărimi de creştere, culorile şi spaţiul de creştere oferă o imagine în plină schimbare. Plantele sedum contribuie într-adevăr la acoperirea suprafeţei, dar dartorită înălţimii reduse de creştere nu ies în evidenţă.

Bauder Samenmischung KS plus
Conţinut amestec de sămânţă testat cu părţi de sedum
Consum ca. 100 g/m²
Formă de livrare 2 kg, sac 5 kg, sac
Număr articol 7460 0002 7460 0005
După aproximativ 8 săptămâni

Amestecul de semințe KS plus va ajunge la o densitate optimă, rezistentă la secetă, semănată în mixul de substrat Bauder. Gama largă de specii în amestec va oferi deasemenea, un grad mult mai mare a biodiversității, decât ar fi de așteptat de la o plantare tradițională cu sedum al acoperișului verde extensiv și va avea un aspect mult mai variat, atât în culoare cât și în textură, de primăvară până toamna târziu. Trebuie remarcat faptul că dezvoltarea vegetației din an în an va fi influențată de gradul de expunere și de aspectul acoperișului influențat de condițiile meteo locale.

După 12-16 săptămâni

Gama de specii incluse în substrat asigură din timp dezvoltarea comunității de plante care va aduce varietate în culoare și interes în vegetație, iar unele specii vor dispare după primul sezon de creștere. De asemenea, amestecul va fi completat cu alte semințe locale migrate din mediul de peisaj înconjurător, care, în timp ce sporește biodiversitatea comunității de plante, pot necesita să fie eliminate dacă se dovedesc prea invazive.

În al doilea sezon de creștere

Gradul de întreținere a vegetației după semănare va depinde semnificativ de cum se așteaptă să arate la maturitate și de biodiversitatea solicitată. Întotdeauna vă recomandăm ca înainte de cultivare să fie eliminate toate plantele locale invazive și în afară de asta să se permită vegetației să crească peste an, până să fie tuns înapoi la înălțimi între 50 mm și 70 mm toamna târziu cât și eliminarea butașilor.

Dacă se dorește o varietate mare de flori și culori este recomandată utilizarea îngrășământului Bauder Xero Flor Organic, la rata de 80 g/m2, aplicate primăvara târziu și la început de septembrie.

După câțiva ani

Mixul de semințe Bauder KS plus va oferi un covor vegetal rezistent, cultivat în diferite locații cu diferite aspecte. De asemenea pot fi îmbunătățite cu semințe adiționale sau cu alte plante atașabile, ținând cont de impactul aspra ansamblului comunității de plante.

Încă din faza de proiectare a oricărei construcții ecologice realizat pe terase sau acoperișuri, vă putem asigura tot sprijinul nostru pentru alegerea sistemelor adecvate investiției, în raport cu bugetul și posibilitățile constructive.

Amestecul de sămânţă se folosește la inverzirea acoperișului verde, se poate aplica aproape în tot timpul anului precum un amestec testat folosit la înverzirea extensivă. Mai multe tipuri de ierburi testate, completate cu specii de sedum, au grijă pentru un amestec echilibrat pe acoperiş.

Producătorii ale căror materiale se vor folosi la amenajarea acoperișului verde sunt recunoscute pe plan internațional, dar și local, iar echipa noastră, având deja proiecte comune finalizate, cu rezultate atât fiabile cât și spectaculoase vă poate realiza montarea și întreținerea tuturor acestor componente. Prin noi, calitatea elementelor constructive din cadrul amenajării acoperișurilor ecologice este dublată de profesionalismul factorului uman, calificat și nu în ultimul rând, experimentat în utilizarea și întreținerea tuturor componentelor utilizate la construcție.

Aceasta poate fi hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau un centru comercial cu parcare si acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii. Competența echipei vă asigură ca toate produsele utilizate în cadrul proiectului să fie compatibile și ca rezultatul să fie un tot unitar. Straturile de protecție, straturile de filtrare, drenajul acoperișului verde, substratul pentru vegetație și vegetația obținută cu rulouri de vegetație sau prin însămânțare – sunt componentele unui sistem împreună cu cutii de control, elemente de delimitare, rigole de evacuare, guri de scurgere și alte produse necesare.

Mai multe din  Elementele acoperișului verde