Home Elementele acoperișului verde Sisteme de ancorare și de irigare copaci

Sisteme de ancorare și de irigare copaci

6 min de citit
0
1,871

Pentru plantarea copacilor mari de diferite specii au fost dezvoltate sisteme specifice de ancorare, pentru a corespunde cerințelor de ancorare al baloților mari de rădăcini ale copacilor. Aceste copaci înalţi, fiind plantaţi corect, în final vor oferi o imagine instantaneu peisajelor.

Sistemul de ancorare cu celule D-Man

Este un sistem ușor de folosit, celulele care rețin apa se conectează între ele, se umple, după care for fi ancorate de balotul de rădăcini. Kitul de instalație este inclus în pachet.

Celulele D-man se pot utiliza individual sau mai multe celule conectate între ele, care se montează/demontează ușor și în orice direcție. Celulele sunt fabricate din plastic reciclabil și au o formă unică cu reținere de apă însemnată.

Celulele se conecteză cu sârmă printr-un sistem unic tip ”letterbox” de balotul de rădăcini. Celulele se instalează cu cel puțin 30 de cm sub baza balotului de rădăcini, cu o compactare a solului peste celule de 60%.

Se pot folosi sisteme în care celulele acoperă toată suprafața la baza balotului de rădăcini, la care se ancorează acesta.

O altă variantă este când se utilizează 3 sau 6 celule în funcție de înălțimea și diametrul trunchiului copacului.

Sistemul de irigare Piddler

Sistemul direcționează eficient apa și aerul direct la rădăcina copacului, minimizând pierderile de apă. Udarea se face ușor cu furtun, prin capac, sau cu ajutorul adaptorului. Se poate asambla rapid și este potrivit pentru toate mărimile de baloți de rădăcini.

Încă din faza de proiectare a oricărei construcții ecologice realizat pe terase sau acoperișuri, vă putem asigura tot sprijinul nostru pentru alegerea sistemelor adecvate investiției, în raport cu bugetul și posibilitățile constructive.

Prin utilizarea sistemelor de ancorare plantarea copacilor înalţi devin mai uşoare, mai sigure şi mai rapide. Sistemele de irigare ne ajută la udarea mai eficientă a copacilor, cu mai puţine pierderi de apă.

Producătorii ale căror materiale se vor folosi la amenajarea acoperișului verde sunt recunoscute pe plan internațional, dar și local, iar echipa noastră, având deja proiecte comune finalizate, cu rezultate atât fiabile cât și spectaculoase vă poate realiza montarea și întreținerea tuturor acestor componente. Prin noi, calitatea elementelor constructive din cadrul amenajării acoperișurilor ecologice este dublată de profesionalismul factorului uman, calificat și nu în ultimul rând, experimentat în utilizarea și întreținerea tuturor componentelor utilizate la construcție.

Aceasta poate fi hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau un centru comercial cu parcare si acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii. Competența echipei vă asigură ca toate produsele utilizate în cadrul proiectului să fie compatibile și ca rezultatul să fie un tot unitar. Straturile de protecție, straturile de filtrare, drenajul acoperișului verde, substratul pentru vegetație și vegetația obținută cu rulouri de vegetație sau prin însămânțare – sunt componentele unui sistem împreună cu cutii de control, elemente de delimitare, rigole de evacuare, guri de scurgere și alte produse necesare.

Mai multe din  Elementele acoperișului verde