Home Vegetație Rulou de vegetație Sedum

Rulou de vegetație Sedum

9 min de citit
0
4,307
Rulou de vegetație Sedum

Prin instalarea rulourilor de vegetație SEDUM obținem în mod instantaneu o vegetatie cu grad de maturitate mare, o vegetație multicoloră de plante rezistente la secetă, care se integrează imediat în amenajarea peisagistică a acoperișului verde extensiv/semiintensiv.

Utilizând plapumă/covor de vegetație intr-o amenajare peisagistică pe un acoperiș verde vom obține o terasa verde instalata, imediat din momentul întinderii lor, fără să trebuiască să așteptăm 3-5 ani ca și în cazul plantării de rasaduri/plante tinere (plug-plant) sau însămânțării și totodată economisim costul plantarii urmată de o întreținere îndelungată, costisitoare și complexe.

Covorul de Sedum conține plante mature cu o acoperire al suprafeței de cel puțin 95% la livare, astfel maintenanța acestor plante devine mai ușoară, nu mai este necesară o replantare sau o mentenanță regulară ca în alte cazuri și metode de realizare a acoperișurilor verzi extensive.

Ruloul de vegetație poate fi folosită atât pe acoprișuri verzi intensive cât și pe cele extensive, chiar și pe cele cu sistem ultraușor, fiindcă necesită grosime de substrat mai mic, astfel și greutatea va fi considerabil mai mică, chiar până la 60%, față de o stratificație clasică obținută prin plantări individuale/hidroînsămânțare.

Deoarece prin utilizarea rulourilor de Sedum (iarbă grasa sau iarba de soaldina) se pot realiza acoperișuri verzi extensive ușoare sau ultraușoare, cu substraturi de grosime mici, se pot economisi sume considerabile la macarale, la forță de muncă, păturile de vegetație fiind întinse în câteva secunde, economisind timpul și munca plantării.

Vegetația maturizată din componența ruloului de vegetație a fost cultivată pe suport de țesătură de cocos sau de polipropilenă, astfel formează o saltea uniformă acoperând o mare parte (cel puțin 95%) din suprafața substratului, împiedicând eroziunile de vânt sau furtuni, care ar putea ridica și îndepărta particule din substrat sau chiar unele plante cultivate.

Tot din cauza acoperirii bune al suprafeței ruloul de vegetație din momentul instalării deja asigură efectul de răcire al acoperișului, care în cazul însămânțării nu se manifestă încă, fiindcă în primii ani până vegetația se maturizează substratul se poate încălzi foarte tare din cauza soarelui, aceasta neputând asigura efectul de răcire.

Sedumul este o plantă foarte adaptabilă, este un gen de plantă suculentă cu mai multe sute de specii, care înmagazinează apa în frunze, și de aceea în timp ce alte specii mor din cauza secetei, Sedumul supraviețuiește prin reglarea metabolismului și se reface foarte rapid de îndată ce primește un pic de umiditate.

Sunt mai multe tipuri de covoare de Sedum, care pot fi alese după preferințe, covor mix de Sedum cu mai multe tipuri de plante Sedum, covor cu Sedum și flori erbacee, covor cu Sedum și flori sălbatice, sau cu Sedum și ierburi, toate având un grad mare de siguranță a reușitei, rezistenți la diferite condiții meteorologice.

Anumite rulouri speciale de Sedum au înglobate în structura lor geogrile astfel ele pot fi folosite și pe acoperișuri cu înclinație mare de 30-45 grade.

Vă stăm la dispoziție cu livrarea, instalarea rulourilor de SEDUM cu multiple avantaje: se instalează și se integrează în amenajarea peisagistică instantaneu, se poate accesa la aproximativ o săptămână de la instalare, înrădăcinarea la locul instalării se realizează rapid, nu necesită o maintenantă atât de migăloasă ca și gazonul proaspăt semănat, este deja tratat contra buruienilor si dăunătorilor.

Covorul de Sedum conține plante mature cu o acoperire al suprafeței de cel puțin 95% la transport, împiedicând eroziunile de vânt sau furtuni, asigurând instantaneu și efectul de răcire al acoperișului.

Vă oferim soluții de sistem de amenajări spații verzi adaptate în mod constructiv și flexibil specificului proiectului Dvs. Amenajările de spații verzi realizate de firma noastră vă vor ajuta să beneficiați de avantajele prezentate mai sus, având cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare.

Indiferent dacă doriți un proiect peisagistic incluzând un acoperiș verde intensiv sau unul extensiv, de tip peisaj sau de tip grădină, sau dacă structura de rezistență a acoperișului actual vă obligă la asumarea unor concesii care impun realizarea unui acoperiș cu vegetație ultraușoară sau ușoară, dacă vă doriți o grădină verticală amplasată pe pereții interiori sau exteriori pentru un aspect spectaculos, sau doar pentru o izolare fonică accentuată, sau ca funcția ecologică al acoperișului verde să fie completată de montarea de panouri solare, vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.

Mai multe din  Vegetație