Home Peisagistică Plantare copaci solitari mari (10-15 m)

Plantare copaci solitari mari (10-15 m)

7 min de citit
2
18,834
Plantare copaci solitari mari (10-15 m)

Amenajările peisagistice impunătoare nu se pot face prin plantare de puieți tineri.

Copacii maturizați incluși într-o amenajare conferă acestuia un aspect unic care captează atenția tuturor prin armonia plantelor solitare de structură cu plantele de talie medie și mică complementare.

Fără folosirea plantelor mari o amenajare peisagistică nu poate avea o prezență reprezentativă, folosirea exclusivă a plantelor tinere lasă impresia unei „pepiniere” sau unui aranjament pilot de „test/modelare”.

Prin folosirea materialului săditor de calitate superioară, inclusiv plante/copaci/conifere de mărimi extra (5-15 m înălţime) şi a rulourilor de gazon, putem crea în timp scurt spaţii verzi care să arate ca şi cum ar fi fost realizate cu mulţi ani în urmă.

Printre avantajele plantării unor copaci amintim că ne asigură umbră și oxigenează atmosfera.

Atunci când sunt plasați în locurile potrivite, lângă locuințe, copacii nu doar că ne feresc de razele puternice ale soarelui, dar ajută și la răcirea locuinței, reducând costurile instalațiilor de climatizare. De asemenea, plantarea copacilor în gradina proprie protejeaza casa, terasa de vântul dominant din anumite direcții. Indiferent de necesitățile personale, ca să beneficiem de avantajele maxime în urma plantării copacilor, va trebui să alegem locul potrivit pentru această operațiune, ținând cont de ritmul de creștere al copacilor, înălțimea maximă, diametrul maxim al coroanei etc.

Specialiștii noștri vă stau la dispoziție pentru a vă sfătui în legătură cu factorii esențiali în determinarea locațiilor ideale pentru plantarea copacilor de mari dimensiuni, în funcție de sol, lumină, spațiu disponibil etc, luând în considerare și nevoile de spațiu pentru rădăcina unui copac înalt, care având rădăcini puternice, nu este indicat să fie plantat prea aproape de clădiri; cât și tipurile de copaci care pot fi plantați în zona dorită, luând în calcul și aspectul estetic al diferitelor combinații de arbori.

Vă stăm la dispoziție în proiectarea și realizarea de amenajări peisagistice, cu plantarea de copaci solitari mari, de 5-15 m înălțime, care incluși într-o amenajare conferă acestuia un aspect unic care captează atenția prin armonia plantelor solitare de structură cu plantele de talie medie și mică complementare. Astfel prin folosirea de plante/copaci/conifere de mărimi extra și cu rulouri de gazon, putem crea în timp scurt spaţii verzi care să arate ca şi cum ar fi fost realizate cu mulţi ani în urmă. Printre avantajele plantării unor copaci amintim că ne asigură umbră și oxigenează atmosfera, ajută la răcirea locuinței, protejeaza casa, terasa de vânt.

Specialiștii noștri vă stau la dispoziție pentru a vă sfătui în legătură cu factorii esențiali în determinarea locațiilor ideale pentru plantarea copacilor de mari dimensiuni. Vă oferim soluții de sistem de amenajări spații verzi adaptate în mod constructiv și flexibil specificului proiectului Dvs. Amenajările de spații verzi realizate de firma noastră vă vor ajuta să beneficiați de avantajele prezentate mai sus, având cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare.

Indiferent dacă doriți un proiect peisagistic incluzând un acoperiș verde intensiv sau unul extensiv, de tip peisaj sau de tip grădină, sau dacă structura de rezistență a acoperișului actual vă obligă la asumarea unor concesii care impun realizarea unui acoperiș cu vegetație ultraușoară sau ușoară, dacă vă doriți o grădină verticală amplasată pe pereții interiori sau exteriori pentru un aspect spectaculos, sau doar pentru o izolare fonică accentuată, sau ca funcția ecologică al acoperișului verde să fie completată de montarea de panouri solare, vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.

Mai multe din  Peisagistică