Home Peisagistică Amenajări de peisagistică complexe

Amenajări de peisagistică complexe

9 min de citit
2
3,428
Amenajări de peisagistică complexe

Amenajările peisagistice aduc natura mai aproape de mediul urban în care trăim.

Într-o amenajare complexă pot fi incluse o multitudine de elemente de peisagistică incluzând gazon, pavaje rustice, sau din piatră naturală, grădini alpine, grădini japoneze, aranjamente grădini, lacuri, pârăuri, cascade, fântâni arteziene, garduri vii, ronduri de flori, grădini uscate/xerogarden, pergole acoperite de plante cățărătoare, acoperişuri verzi intensive și extensive, copaci mari pe aliniamente, plante solitare mari, stabilizări de taluzuri în mod eficient şi aspectuos, instalații automatizate de irigație etc.

Parcurile publice pot include zone destinate practicării sporturilor, terenuri de joacă, zone cu vegetație similară cu parcurile dendrologice. Tehnica de astăzi ne oferă resursele realizării în timp scurt a celor mai complexe amenajări. Aceste lucrări peisagistice contribuie la ridicarea calității vieții. Nici un ban nu este cheltuit degeaba dacă aceasta contribuie la realizarea unor zone verzi care ne fac mediul de viață mai plăcut, sănătos, ferit de poluare, și cât mai biodivers.

Lăsați ca visele Dumneavoastră să devină realitate

Visați să călcați dimineața desculț pe o pajiște cu flori de câmp? Putem îndeplini acest vis.
Ați dori să înotați într-o piscină naturală, cu apă clară, în loc de un bazin de înot din beton umplut cu soluție de dezinfectanți cu miros usturător de clor? O piscină naturală cu zonă de înot liberă de vegetație, zone cu nuferi și flori de margine de lac, cu pești aurii Koi prietenoși? Da, se poate!
Pomi fructiferi care să producă roade deja în anul plantării? Da, este posibil!

V-ați mutat în casă nouă și doriți să construiţi un foișor în copac pentru copii? Da, este posibil cu plantarea unui grup de copaci maturi cu trunchiul gros.

Însă ca toate acestea să devină realitate trebuie să existe din partea beneficiarului o disponibilitate de a asculta sfatul specialistului, și un buget pe măsura expectanțelor.

Deseori ni se pune o întrebare: Cât costă în medie un mp de amenajare peisagistică?
Poate costa 10-12 Lei/mp în cazul însămânțării de gazon;
Poate costa 25-30 Lei/mp în cazul instalării unor rulouri de gazon;
Poate costa 60.000 Lei/mp în cazul plantării unui arbore de mamut de 9 m înălțime şi grosime trunchi la bază de 40 cm în diametru.

Diferența între două structuri identice de amenajări peisagstice cu bugete diferite (unul cu un buget mic și unul cu un buget generos) este orizontul de timp. Puteți avea astăzi un puiet de măr cu trunchiul gros de 1 cm și o ramură la 20 de Lei, sau unul cu coroană formată și tunchi gros de 4-5 cm care vă va produce 2 kg de fructe în anul plantării. Diferența dintre cele două sunt 5 ani și 1.200 de Lei. De copacul matur te bucuri din clipa plantării, celălalt este promisiunea viitorului, însă îl poți urmări pas cu pas până va face primul fruct. Nici una din aceste variante nu este mai presus de celălalt însă trebuie clarificate în faza de proiectare expectanțele și resursele financiare.

Lângă construcțiile noi, moderne, se pot amenaja spații verzi în stil minimalist, ca și în imaginea alăturată de exemplu. Astfel putem spune că aceste amenajări de grădini pot fi de la cele mai simple, sau cele mai mici amenajări de curte, până la cele mai mari și mai complexe, incluzând orice element de peisagistică imaginabilă, în cadrul acestor locuri verzi, locuri pe care dorim să le transformăm într-o zonă plăcută de natură, un colț de recreere și de relaxare.

Vă stăm la dispoziție în proiectarea amenajărilor de peisagistică complexe, cu o multitudine de elemente de peisagistică incluzând gazon, pavaje rustice, sau din piatră naturală, grădini alpine, grădini japoneze, lacuri, pârăuri, cascade, fântâni arteziene, garduri vii, ronduri de flori, grădini uscate/xerogarden, pergole acoperite de plante cățărătoare, acoperişuri verzi intensive și extensive, copaci mari pe aliniamente, plante solitare mari, stabilizări de taluzuri în mod eficient si aspectuos, instalații automatizate de irigație, oferindu­vă soluții de sistem de amenajări spații verzi adaptate în mod constructiv și flexibil specificului proiectului Dumneavoastră.

Amenajările de spații verzi realizate de firma noastră vă vor ajuta să beneficiați de avantajele prezentate mai sus, având cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare. Indiferent dacă doriți un proiect peisagistic incluzând un acoperiș verde intensiv sau unul extensiv, de tip peisaj sau de tip grădină, sau dacă structura de rezistență a acoperișului actual vă obligă la asumarea unor concesii care impun realizarea unui acoperiș cu vegetație ultraușoară sau ușoară, dacă vă doriți o grădină verticală amplasată pe pereții interiori sau exteriori pentru un aspect spectaculos, sau doar pentru o izolare fonică accentuată, sau ca funcția ecologică al acoperișului verde să fie completată de montarea de panouri solare, vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.

Mai multe din  Peisagistică