Home Noutăţi ODÚ – Susţinător al conferinţei “The City of Green Buildings”

ODÚ – Susţinător al conferinţei “The City of Green Buildings”

4 min de citit
1
94
ODÚ - Susţinător al conferinţei "The City of Green Buildings"

Un eveniment special susţinut de ODÚ – Green Roofs a avut loc la începutul lunii septembrie la Cluj Napoca în cadrul Conferinţei “The City of Green Buildings 2015” un eveniment care a adus împreună experţi şi profesionişti, autorităţi locale şi centrale, reprezentanţi ai companiilor care acoperă tot lanţul valoric al clădirilor sustenabile.

Conferinţa s-a ţinut în sesiuni în plen unde s-a discutat subiecte pe tema dezvoltării de clădiri sustenabile, consumul de energie în cădiri, aspecte arhitecturale privind construcția si reabilitarea clădirilor sustenabile, finanțarea unor astfel de proiecte, toate acestea privite dintr-o perspectivă complexă ce ține cont de elemente practice, politice, comerciale și de implementare efectivă.

Conferinţa a oferit o excelentă șansă de întâlnire pentru profesioniștii și stakeholderii acestei industrii și a celor conexe, unde pot interacționa pentru a găsi arii de interes comun precum și a pune bazele unor viitoare colaborări. Astfel, The City of Green Buildings Conference este un forum interdisciplinar în care se prezintă și se discută despre cele mai recente inovații, tendințe, preocupările și provocările practice, politice și comerciale întâlnite și soluțiile adoptate în domeniul clădirilor sustenabile.

ODÚ - Susţinător al conferinţei

Ediția de anul acesta a conferinței a avut ca temă o analiză asupra întrebării “to build or to transform/ a construi sau a reabilita?”, adică asupra provocărilor întâlnite când se dorește reabilitarea clădirilor existente pentru a îndeplini cerințele necesare unei atestări din punct de vedere a sustenabilității.

Programul s-a desfăşurat într-o atmosferă colegială, cu speakeri profesionişti. Înaintea conferinţei a avut loc cursul de o săptămână “The City of Green Building Academy” un program educaţional pentru înţelegerea mai profundă a concepţiei de construcţii verzi şi sustenabile. La aceasta au participat studenți, proaspăt absolvenți ai facultăților de inginerie, arhitectură din mai multe țări îndrumați de cadre universitare, respectiv de reprezentanți ai unor firme producătoare de soluții verzi.
ODÚ – Green Roofs susţine activităţile viitorilor profesionişti în străduinţa lor de întoarcere spre construcţii verzi, atât din punct de vedere tehnic cât şi material.

Mai multe din  Noutăţi