Home Noutăţi ODU Green Roof este marcă europeană în domeniul acoperișurilor verzi

ODU Green Roof este marcă europeană în domeniul acoperișurilor verzi

4 min de citit
0
160
ODU Green Roof este marcă europeană în domeniul acoperișurilor verzi

ODU Green Roof este oficial marcă înregistrată europeană în domeniul acoperișurilor verzi, fiind protejat în toate cele 27 de țări ale UE.

După circa 12 ani de activitate în construcții de acoperișuri verzi, am considerat că ODU Green Roof a căpătat o notorietate în domeniul teraselor verzi, încât merită a fi protejată ca o marcă înregistrată, mai ales că unii, încercând să se folosească de referințele noastre, au început să afirme că utilizează sistemul ODU, dar sunt mai ieftini.

Marca comunitară este un sistem independent de protecție a unui însemn sau element grafic pe întreg teritoriul Uniunii Europene, nesubstituindu-se mărcii naționale sau internaționale. Dacă până în 2016 oficiul Uniunii Europene însărcinat cu înregistrarea mărcilor se numea Oficiul pentru Armonizare în Piaţa Internă (OHIM), în urma Regulamentul (UE) nr. 2015/2424 al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului privind marca comunitară, intrat în vigoare la 23 martie 2016, oficiul se numește acum Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Mărcile comunitare sunt reglementate de Regulamentului CE 40/94, iar conform articolului 4 din acest regulament “pot constitui mărci comunitare toate semnele care pot fi reprezentate grafic, în special cuvintele, numele de persoane, desenele, literele, cifrele, forma produsului sau a ambalajului său, cu condiția ca astfel de semne să asigure deosebirea între produsele sau serviciile unei întreprinderi de cele ale altora”.

Valabilitatea mărcii comunitare ODU Green Roof este de 10 ani, aceasta putând fi reînnoită nelimitat pe perioade de câte 10 ani, fiind protejată în următoarele clase de domenii:

ODU Green Roof este marcă europeană în domeniul acoperișurilor verzi

Clasa 19: materiale de construcție nemetalice pentru acoperișuri; panouri de placare nemetalice pentru acoperișuri; panouri pentru acoperiș, nu din metal; panouri pentru acoperișuri vitrate [cadre nemetalice]; plăci pentru acoperiș (nemetalici) cu proprietăți izolante; bitum care conține materiale utilizate pentru acoperișuri; acoperișuri nemetalice încorporând celule fotovoltaice; straturi de izolație pentru acoperiș; acoperișuri (învelitori nemetalici); învelitori pentru acoperișuri [nemetalici]; membrane pentru acoperiș; acoperișuri nemetalice.

Clasa 44: horticultură, grădinărit și amenajare peisagistică; amenajare peisagistică; amenajare peisagistică de grădini pentru terți; consultanță referitoare la peisagistică; design de grădină și peisagistic; proiectare [design] de grădini; servicii de amenajare a grădinilor; servicii de arhitectură peisageră.

 

Mai multe din  Noutăţi