Home Noutăţi Curs de instruire acoperişuri verzi

Curs de instruire acoperişuri verzi

3 min de citit
1
141
Curs de instruire acoperişuri verzi

Cea mai mare provocare cu care se confruntă lumea de astăzi este schimbarea climei, care necesită dezvoltarea de soluții noi.

Liderii europeni s-au angajat la o reducere de 20% a emisiilor de carbon până în anul 2020.
Acest lucru necesită noi soluții și conduce parțial proiectul “Noi locuri de muncă – Noi competențe” în UE.

Adoptarea ideii de Acoperiș verde oferă o gamă largă de beneficii, de la valoarea de biodiversitate, oferind izolare suplimentară, prelungirea duratei de viață a acoperișului, ajutând la curățirea aerului de praf și de poluanți, moderarea efectului urban de “insulă de căldură”, încetinind scurgerea apei pluviale, crearea de noi spații pentru relaxare, pentru a aminti doar câteva.

Ele contribuie la reducerea emisiilor de carbon, dar necesită noi competențe. Există o barieră semnificativă a ofertei; tradițional construirea de acoperișuri nu necesita experiență specială de horticultură. Prin urmare, există foarte puțini oameni capabili să instaleze și să întrețină un acoperiș verde. În timp ce există tehnologie și resurse de materiale, forță de muncă calificată mai puțin. Proiectul va aborda această situație în mod direct prin exportarea de expertiză tehnică și cunoștințe necesare în Regatul Unit.

Curs de instruire acoperişuri verzi

Proiectul va dezvolta calificări de Nivel 2 (Tehnician) și de Nivel 3 (de Supraveghere) și va obține acreditarea astfel încât acestea să devină dispoziție pentru fonduri publice sustenabile, în primul rând în Marea Britanie, apoi în Europa.

Proiectul are șase obiective principale: proiectare, dezvoltare și pilot, ceea ce duce la acreditarea UK completă a unuei calificări de Nivel 2 “Tehnician Acoperișuri verzi” și Nivel 3 de “Supraveghetor Acoperișuri verzi”. Va proiecta și dezvolta resurse de instruire pentru a sprijini lansarea unui plan de învățământ pentru aceste calificări.

Mai multe din  Noutăţi