Home Noutăţi Centrul de agrement cu acoperiş verde Trotuş din Comăneşti

Centrul de agrement cu acoperiş verde Trotuş din Comăneşti

3 min de citit
1
95
Centrul de agrement cu acoperiş verde Trotuş din Comăneşti

Un nou obiectiv se conturează în oraşul Comăneşti, pe malul Trotuşului: Centrul de Agrement „Trotuş”- valoarea totală a investiţiei depășiind 20 de milioane de Lei.

Acest centru este o construcţie unică în ţară, cofinanţarea pentru realizarea acesteia fiind 50 la sută din fonduri europene si 50 la sută din bugetul local. Va cuprinde o sală multifuncţională cu două tribune ce au o capacitate de 350 de persoane. Sala de agrement indoor va avea un teren multisport, pe care se va putea juca fotbal, handbal, volei si baschet dar şi alte sporturi, tenis de masă etc.

Construcţia acestui centru, se realizează în zona stadionului, unde va fi amenajată şi o parcare. Două bazine de înot pentru adulţi şi pentru copii, o zonă de plajă şi un loc de activităţi recreative vor face din acest centru de agrement un loc căutat de locuitorii văii Trotuşului şi de pe alte meleaguri.

Centrul de agrement cu acoperiş verde Trotuş din Comăneşti

Centrul de agrement prevăzut cu un sistem de iluminat pentru activităţi nocturne, turn de observaţie înalt de 9,45m, un parc fotovoltaic împreună cu acoperișul verde va forma un complex arhitectural modern și ecologic.

Acoperişul ecologic al acestui obiectiv deosebit, se realizează pe o suprafaţă de cca 3200 m², fiind o construcţie de tip terasă verde semiextensivă realizat cu rulou de vegetaţie Sedum ranforsată.

Acest centru de agrement modern, cu acoperişul verde în formă semicilindrică va fi cu siguranţă în curând o zonă de atracţie deosebită şi agreată, mai ales că asemenea clădiri sunt relativ rare datorită dificultății în realizare.

Participând la acest proiect am avut oportunitatea de a realiza unul din cele mai dificile acoperișuri verzi din Europa de est.

Proiectul este deosebit de frumos însa s-a dovedit a fi dificil din punct de vedere tehnic punându-ne la încercare, deoarece trebuia realizat un acoperiș verde viabil în condițiile unei pante curbate cu înclinație mare cu posibilități limitate de ancorare.

Mai multe din  Noutăţi