Home Noutăţi Bosco Verticale din Milano

Bosco Verticale din Milano

4 min de citit
3
364
Odu Green Roof

Bosco Verticale (Pădure Verticală) este o pereche de turnuri rezidențiale în districtul Porta Nuova din Milano, Italia, între Via Gaetano de Castillia și Via Federico Confalonieri, aproape de gara Milano Porta Garibaldi.

Ei au o inaltime de 110 de metri, respectiv 76 de metri și va găzdui peste 900 de copaci (aproximativ 550 în primul turn și respectiv 350 de copaci în a doua), pe 8900 de metri pătrați de terase. În cadrul complexului este de asemenea o cladire de birouri de 11 etaje; fațada sa nu găzduiește plante. Turnurile au fost proiectate de Stefano Boeri, Gianandrea Barreca și Giovanni La Varra. Au fost implicați, de asemenea, de la început horticultori și botaniști. Clădirea a fost inaugurată în octombrie 2014.

Bosco verticale din Milano

Proiectul a fost conceput ca parte a reabilitării districtului istoric al orașului Milano, între Via De Island Castillia și Confalonieri. Se compune din două turnuri rezidențiale din care cea mai mare este de 26 etaje și 110 de metri înălțime (numit Torre E) și turnul mai mic care este de 18 etaje și 76 de metri înălțime (denumit Torre D). Acesta conține 400 unități condominiale la prețul de la 3000 de euro pe metru pătrat.

Se numește Bosco Verticale deoarece fiecare turn adăposteste copaci între trei și șase metri care ajută la atenuarea smogului și produc oxigen. De asemenea, este folosit pentru moderarea temperaturii în clădiri în timpul iernii și vara. Plantele atenuează zgomotul.

Proiectul a fost testat intr-un tunel de vânt pentru a se asigura că copacii nu se vor răsturna de la rafalele de vânt. Botaniști și horticultori au fost consultați de către echipa de inginerie pentru a se asigura că structura ar putea suporta sarcina impusă de plante. Balcoanele beton armat-oțel sunt concepute pentru a avea o grosime de 28 cm, cu 1,30 metri parapeți.

Cele două clădiri au 730 de copaci (480 mari, 250 mici), 5000 de arbuști, 11000 plante perene și alte plante. Designul original a specificat 1280 plante înalte si 920 de plante mici cuprinzând 50 de specii. În general, vegetația este echivalentul care se poate găsi într-un hectar de pădure.

Mai multe din  Noutăţi