Home Referințe Terasă verde intensivă – o grădină japoneză ZEN – complex rezidențial Neorama Brașov

Terasă verde intensivă – o grădină japoneză ZEN – complex rezidențial Neorama Brașov

9 min de citit
0
321
Terasă verde intensivă - o grădină japoneză ZEN - complex rezidențial Neorama Brașov

Am avut onoarea ca încă din faza de proiectare să putem participa la crearea unei zone de relaxare cu adevărat ZEN: o grădină ZEN realizată în regim de terasa verde, sau acoperiș verde intensiv cum le place unora s-o numească.

Nu putem decât să-i cităm pe dezvoltatorii de la Tecton Trust:

„După cum Grădinile Suspendate ale Semiramidei din Babilon se numărau printre cele 7 minuni ale lumii antice, grădina zen pe care o amenajăm la etajul 1, pe imensa terasă a clădirii Neorama, sperăm să devină una dintre minunile Brașovului. Ideea de la care am pornit a fost să creăm un spațiu natural, o oază de liniște, relaxare și contemplație, chiar lângă birourile Neorama.

Am colaborat cu Odu Green Roof, cei mai buni specialiști în domeniu și s-a născut Neorama Zen Garden, o grădină zen care păstrează spiritul grădinilor tradiționale japoneze, dar care este creată din elemente exclusiv autohtone, de la vegetație la pietrele decorative din tufă vulcanică, preluate direct din cariera de la Racoș.

Abia așteptăm să greblăm pietrișul din jurul rocilor vulcanice, să ne așezăm pe băncuțele de lemn și să cugetăm la începuturi, când am pornit în aventura Neorama.”

Bugetul generos alocat, tehnica corespunzătoare de stabilizare a copacilor maturizați de 5-7 m a făcut posibilă realizarea unei grădini suspendate cu aspect închegat – parcă bătând pe obrazul dezvoltatorilor imobiliari care realizează simulacre de acoperișuri verzi doar să respecte autorizația de construcție pentru care ca pe un rău necesar au acceptat această soluție ca să se încadreze în POT-ul relativ mic.

Munca a 7 oameni timp de 10 zile, dublată de sutele de ore petrecute cu dezvoltatorii Tecton Trustin, discuții interminabile pentru găsirea soluției simple dar impunătoare, consultările repetate pentru optimizarea soluțiilor, implicarea sufletistă a peisagistei Patka Zsuzsa Kincső, laureată la concursuri internaționale (Le Notre Institute), toate au convers către realizarea unei lucrări reprezentative care cu siguranță contribuie la asigurarea unui trai echilibrat al locatarilor de la Neorama.

Nici un aspect nu a fost lăsat la voia întâmplării, executându-se studii de însorire, astfel că fiecare loc de odihnă și meditație a fost plasat într-un loc în care să beneficieze pe rând de umbră și soare.

Această grădină Zen stimulează creativitatea specialiștilor de la Tecton Trust care și-au mutat și birourile în acest locaș central reprezentativ.

E o lucrare emblematică a dezvoltării imobiliare rar întâlnită pe piață în goana după profit. Aici calitatea și Omul, mediul a fost pe primul loc (materiale alese cu grijă, prietenoase cu mediul, stații de încărcare, Play-bike mutându-și magazinul aici la parter.

Mulțumim managementului de la Tecton Trust pentru plăcerea colaborării în cadrul acestui proiect.
Bunul simț, dorința de a crea ceva frumos și respectarea cuvântului dat au stat la baza colaborării, ceea ce ne-a stimulat să găsim cele mai bune soluții în bugetul dat pentru a crea o oază de liniște și cugetare ZEN.

Vă asigurăm consultanță în realizarea teraselor verzi cu acces pietonal tip deck destinat unor scopuri de recreere sau de agrement, cu ajutorul unor sisteme de pardoseală flotantă tip deck, lemn sau compozit pe suport de grinzi sau ploturi reglabile, se pot amenaja alei, terase perfect orizontale pentru așezarea de mese sau bănci ceea ce va oferi întregului spațiu un plus de funcționalitate.

Vă stăm la dispoziție încă din faza de proiectare ca Dumneavostră să beneficiați de soluțiile optime pentru fiecare proiect de acoperiș verde. Realizăm la cheie, întreținem pe termen lung acoperișuri, terase verzi, intensive și extensive cu materiale de construcții durabile, folosind rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperiș verde fie ea extensivă, intensivă sau de tip peisaj. Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dvs.

Aceasta poate fi terasă verde cu acces pietonal tip deck, având locuri de recreere, odihnă, hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau clădire de birouri cu terasă verde intensivă, sau un centru comercial cu parcare si acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii. Indiferent dacă doriți un acoperiș verde extensiv sau unul intensiv, de tip peisaj sau grădină, sau dacă structura de rezistență a acoperișului actual vă obligă la realizarea unui acoperiș cu vegetație ultraușoară sau ușoară, dacă doriți ca funcția ecologică al acoperișului verde să fie completată și de montarea de panouri solare, sau vă doriți o grădină verticală amplasată pe pereții interiori sau exteriori, vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.

Mai multe din  Referințe

Vezi şi

Foișor cu acoperiș verde în zonă alpină – Breaza

Breaza. Într-un decor mirific, cu vegetație submontană luxuriantă, s-a construit acest foi…