Home Referințe Obiective de interes public Centrul de Agrement Trotuş cu acoperiş verde ultraușor

Centrul de Agrement Trotuş cu acoperiş verde ultraușor

6 min de citit
1
2,174
Centrul de Agrement Trotuş cu acoperiş verde ultraușor

Acoperişul verde ultraușor cu înclinație de până la 51 grade de la Centrul de Agrement Trotuş din Comăneşti a fost unul dintre cele mai dificile proiecte pe care le-am realizat în timp record.

Acest obiectiv grandios, oarecum unic în Europa de Est, include un acoperiș verde extensiv ultraușor cu o suprafaţă de 3.200 mp. Proiectarea soluției ultralight, a elementelor de stabilizare – antialunecare, realizarea la cheie al acestui acoperiș verde a fost realizată de specialiștii noștri, sau de către parteneri strategici (hidroizolație).

Execuția propriu zisă până la faza de finisări a durat 45 de zile incluzând hidroizolația și realizarea completă a acoperișului verde. Acoperișul verde intră în faza de maintenanță urmând ca la primăvară să publicăm poze cu vegetația aflată în creștere, înflorire.

Partenerii noștri în acest proiect au fost:

  • Antreprenonrul general: Alconep SRL – Târgu Ocna
  • Acumcom Branesti SA – hidroizolații bituminoase
  • Bauder SRL – livrări prompte de materiale de calitate superioară
  • Green Amber KFT – rulou de vegetație de acoperiș verde extensiv
  • Alpinindustry Târgu Mureș – alpinism utilitar profesionist
  • Baixxa – macarale de mare tonaj
  • Primăria Comănești – Primar Ec. Viorel Miron
  • Firme de spediție care au asigurat în regim just in time a logisticii care a însemnat transportul a sute de tone de materiale în regim de temperatură controlată pe distanțe de 2-3000 de km
  • Furnizori de diferite materiale (107 de articole distincte)

Ultimele poze arată evoluția favorabilă, dezvoltarea vegetației și acomodarea acestuia, apariția de specii indigene, păsări, și începe să se transforme într-un acoperiș verde biodivers ultraușor.

Acoperişul verde ultraușor cu înclinație de până la 51 grade de la Centrul de Agrement Trotuș din Comăneşti a fost realizat în timp record. Acest obiectiv grandios, oarecum unic în Europa de Est include un acoperiș verde extensiv ultralight cu o suprafaţă de 3200 mp.

Vă prezentăm câteva dintre amenajările peisagistice realizate de noi, reprezentative, care și-au dovedit durabilitatea, dezvoltându-se armonios conform așteptărilor, și de care suntem mândri atât noi cât și beneficiarul. Vă asigurăm consultanță în realizarea teraselor verzi, acoperişurilor verzi, cu soluţii optime adaptate specific proiectului Dumneavoastră.

Realizăm la cheie, întreținem pe termen lung acoperișuri, terase verzi, intensive și extensive cu materiale de construcții durabile, folosind rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperiș verde fie ea extensivă, intensivă sau de tip peisaj. Acestea pot fi realizate de la acoperişuri cu vegetație ultraușoară sau ușoară, până la amenajări intensive, parcuri, spaţii de recreere, peisagistice, cu pavaje pietonale sau auto, acoperiş verde cu panouri solare, grădini verticale pe pereţii interiori sau exteriori, clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau centru comercial cu parcare şi acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii.

Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dumneavoastră. Vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.

Mai multe din  Obiective de interes public