Home Referințe Acoperiș verde extensiv cu pantă ușoară, la Odorheiu Secuiesc, la o casă pasivă

Acoperiș verde extensiv cu pantă ușoară, la Odorheiu Secuiesc, la o casă pasivă

2 min de citit
0
447
Acoperiș verde extensiv cu pantă ușoară, la Odorheiu Secuiesc, la o casă pasivă

Acoperiș verde extensiv cu pantă ușoară, realizat la Odorheiu Secuiesc, la o casă pasivă, folosindu-se materiale de acoperiș verde Diadem. Proiectul a fost realizat folosind rulouri de vegetație tip Sedum – Odú. Fiind o construcție unde acoperișul nu a fost prevăzut cu atice, s-au folosit sisteme de stabilizare și închidere perimetrală a sistemului de acoperiș verde de tip RDT special conceput pentru acest scop, întreaga structură fiind stabilă datorită greutății stratificației verzi nefiind în nici un loc prins de structura acoperișului cu șuruburi, astfel hidroizolația nu a fost atinsă în nici un fel, asigurându-i o protecție suplimentară.

Rulourile de Sedum sunt armate cu un strat dublu de georetele și plantele au fost precultivate timp de 2 an într-o plapumă de fibre de cocos biodegradabile.

Pozele arată starea din clipa instalării precum și la cca. trei săptămâni de la aceasta. Estimăm ca în iunie 2017 va ajunge la o formă cu valoare estetică ridicată, fiind nevoie de minim un an de la instalare, pentru aclimatizarea plantelor de Sedum pe un acoperiș verde, terasă verde.

Mai multe din  Referințe