Home Referințe Acoperiș verde extensiv cu pantă de 45 grade

Acoperiș verde extensiv cu pantă de 45 grade

2 min de citit
0
1,325
Acoperiș verde extensiv cu pantă de 45 grade

Acoperiș verde extensiv cu pantă abruptă de 45 grade s-a realizat la Brădești, lângă Odorheiu Secuiesc.

Dificultatea proiectului a fost cauzată de faptul că trebuiau integrate 11 ferestre Velux în acest acoperiș cu vegetație tip Sedum. Datorită înclinației mari, s-au folosit sisteme de stabilizare special concepute pentru acest scop, întreaga substructură fiind stabilizată cu sistem tridimensional de cabluri pretensionate, astfel că întreaga structură de acoperiș verde se așează peste hidroizolația rezistentă la rădăcini ca o “căciulă”.

Rulourile de Sedum sunt armate cu un strat dublu de georețele și plantele au fost precultivate timp de 2 ani într-o plapumă de fibre de cocos biodegradabile. Datorită expunerii sudice, sud-vestice a două părți importante a acoperișului, precum și a structurii ultraușoare, acoperișul este prevăzut cu sistem de irigație automatizat.

Pozele arată starea din clipa instalării precum și la cca. o lună de la aceasta. Estimăm ca în iunie 2017 va ajunge la o formă cu valoare estetică ridicată, fiind nevoie de minim un an de la instalare, pentru aclimatizarea plantelor de sedum pe un acoperiș verde, terasă verde cu înclinație mare.

Mai multe din  Referințe