Home Referințe Acoperiș verde extensiv cu pantă de 45 grade

Acoperiș verde extensiv cu pantă de 45 grade

4 min de citit
0
567
Acoperiș verde extensiv cu pantă de 45 grade

Acoperiș verde extensiv cu pantă abruptă de 45 grade s-a realizat la Brădești, lângă Odorheiu Secuiesc.

Dificultatea proiectului a fost cauzată de faptul că trebuiau integrate 11 ferestre Velux în acest acoperiș cu vegetație tip Sedum. Datorită înclinației mari, s-au folosit sisteme de stabilizare special concepute pentru acest scop, întreaga substructură fiind stabilizată cu sistem tridimensional de cabluri pretensionate, astfel că întreaga structură de acoperiș verde se așează peste hidroizolația rezistentă la rădăcini ca o „căciulă”.

Rulourile de Sedum sunt armate cu un strat dublu de georețele și plantele au fost precultivate timp de 2 ani într-o plapumă de fibre de cocos biodegradabile. Datorită expunerii sudice, sud-vestice a două părți importante a acoperișului, precum și a structurii ultraușoare, acoperișul este prevăzut cu sistem de irigație automatizat.

Pozele arată starea din clipa instalării precum și la cca. o lună de la aceasta. Estimăm ca în iunie 2017 va ajunge la o formă cu valoare estetică ridicată, fiind nevoie de minim un an de la instalare, pentru aclimatizarea plantelor de sedum pe un acoperiș verde, terasă verde cu înclinație mare.

Acoperiș verde extensiv cu înclinație mare tip șarpantă est noul proiect cu dificultate mare realizat de Odu Green Roof.

Vă prezentăm câteva dintre amenajările peisagistice realizate de noi, reprezentative, care și-au dovedit durabilitatea, dezvoltându-se armonios conform așteptărilor, și de care suntem mândri atât noi cât și beneficiarul. Vă asigurăm consultanță în realizarea teraselor verzi, acoperişurilor verzi, cu soluţii optime adaptate specific proiectului Dumneavoastră.

Realizăm la cheie, întreținem pe termen lung acoperișuri, terase verzi, intensive și extensive cu materiale de construcții durabile, folosind rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperiș verde fie ea extensivă, intensivă sau de tip peisaj. Acestea pot fi realizate de la acoperişuri cu vegetație ultraușoară sau ușoară, până la amenajări intensive, parcuri, spaţii de recreere, peisagistice, cu pavaje pietonale sau auto, acoperiş verde cu panouri solare, grădini verticale pe pereţii interiori sau exteriori, clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau centru comercial cu parcare şi acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii.

Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dumneavoastră. Vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.

Mai multe din  Referințe

Vezi şi

Foișor cu acoperiș verde în zonă alpină – Breaza

Breaza. Într-un decor mirific, cu vegetație submontană luxuriantă, s-a construit acest foi…