Home Referințe Casă din bușteni cu acoperiș verde – Cluj, Casele Micești

Casă din bușteni cu acoperiș verde – Cluj, Casele Micești

2 min de citit
0
920

În zona Feleacului, în imediata vecinătatea a pădurii, pe o un deal cu vegetație alpină, s-a realizat acest acoperiș verde semiintensiv.

Stratificația de acoperiș verde este caracteristică celor extensive, însă la acest proiect beneficiarul a solicitat și montarea unui sistem de irigație automatizată prin picurare, care să contribuie la o mai bună irigare a substratului, permițând transformarea în timp a acoperșului verde extensiv într-unul biodivers, deoarece astfel se ajută instalarea semințelor de flori aduse de vânt din flora spontană.

Proiectul s-a realizat în luna noiembrie 2017, pe o ninsoare puternică, vegetația verde devenind vizibilă la 2 săptămâni de la instalare, după topirea zăpezii. În momentul în care beneficiarul și-a văzut prima dată “investiția verde”, de bucurie nu prea a avut cuvinte, decât “wow, vine primăvara”, deși era luna decembrie 🙂

Acoperișul verde pe o casă realizată din bușteni calibrați, de dimensiuni mari este o soluție care aduce o plusvaloare acestui tip de construcții, integrând-o perfect în peisajul natural netulburat.

Mai multe din  Referințe