Home Referințe Acoperiș verde înclinat – căsuța de vacanță

Acoperiș verde înclinat – căsuța de vacanță

6 min de citit
0
343
Acoperiș verde înclinat - căsuța de vacanță

Acoperiș verde înclinat tip extensiv realizat la o casă de vacanță în Corbeanca

Acest acoperiș verde a fost o provocare, deoarece a fost nevoie de coordonarea livrării în regim “just in time” a tuturor elementelor componente, precum și a sincronizării utilajelor, astfel ca într-o zi să se finalizeze amenajarea. Cum se întâmplă în România, ba camionul întârzie o oră, ba automacaraua 3 ore, însă cu toate acestea, până la lăsarea întunericului s-a reușit finalizarea acestui proiect de acoperiș verde înclinat tip extensiv, acoperit cu rulou de vegetație ranforsat cu geogrile și cultivat în fibră de cocos.

Substratul special de acoperiș verde extensiv s-a stabilizat în pantă cu ajutorul elementelor antialunecare susținute de un suport special fixat peste elementele de drenaj și retenție de apă. În acest caz s-a utilizat o structură light/ușoară cu retenție mare de apă pentru a nu încărca foarte mult structura portantă acoperișului, astfel acest substrat special cu o putere de retenție de apă mai semnificativă are doar grosimea de 5 cm, însă asigură un mediu de creștere adecvat plantelor deja înrădăcinate în ruloul gros de 2-3 cm.

Ruloul de vegetație lat de 1,2 m tăiat la lungimea care se potrivea la cm cu cea a acoperișului a fost derulat de pe o parte pe cealaltă a acoperișului, aceasta conferându-i și o rezistentă mare la alunecare, greutatea fiind echilibrată pe ambele părți a acoperișului, nefiind necesară stabilizarea suplimentară a vegetației în pantă.

Acest mod de instalare conferă vegetației o prindere mai rapidă nefiind stresată foarte mult la manipulare, iar beneficiarului un acoperiș verde cu un aspect plăcut deja în clipa instalării.

La această înclinație, vegetația mixtă formată din diferite specii de sedum conține un procent mai mare de sedum album care formează un habitat mai verde, mai bogat decât celelalte specii, dar care sunt utile pentru a conferi covorului vegetal o biodiversitate mai mare (alte 10 specii de sedum).

Ca orice acoperiș verde, aceasta va arăta ca un acoperiș verde stabilizat, armonios dezvoltat doar după cca. 1-2 sezoane de vegetație. Vom reveni cu noi poze pe parcursul dezvoltării acestuia.

Vă prezentăm câteva dintre amenajările peisagistice realizate de noi, reprezentative, care și-au dovedit durabilitatea, dezvoltându-se armonios conform așteptărilor, și de care suntem mândri atât noi cât și beneficiarul.

Vă asigurăm consultanță în realizarea teraselor verzi, acoperişurilor verzi, cu soluţii optime adaptate specific proiectului Dumneavoastră. Realizăm la cheie, întreținem pe termen lung acoperișuri, terase verzi, intensive și extensive cu materiale de construcții durabile, folosind rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperiș verde fie ea extensivă, intensivă sau de tip peisaj. Acestea pot fi realizate de la acoperişuri cu vegetație ultraușoară sau ușoară, până la amenajări intensive, parcuri, spaţii de recreere, peisagistice, cu pavaje pietonale sau auto, acoperiş verde cu panouri solare, grădini verticale pe pereţii interiori sau exteriori, clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau centru comercial cu parcare şi acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii.

Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dumneavoastră. Vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.

Mai multe din  Referințe